Wie?

"Ik heb niet zoveel boeiends over mezelf te vertellen, ik werk in een chocoladewinkel.
Er is niemand die denkt:
oh wauwie, dat kan ze óók nog!’’
- Brigitte
van Bakel

Vlamousse is een wat ouder en onfris cabaretduo (ze zweten gewoon snel) dat bestaat uit Brigitte van Bakel en Maya van As. Beide als solist afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te Den Bosch vinden zij elkaar twee jaar later, in 2018, als duo tijdens een project in Zuid-Afrika over humor en maatschappelijk engagement. Gewapend met een gezamenlijke passie voor het klein menselijk leed binnen grote thema’s schrijven ze hun eerste half uur durende voorstelling: SAAMPIES

Dit levert hen de allereerste Studentenjury- prijs op. Later zou men zeggen dat ze bij de uitreiking van die prijs het podium op stormden ‘alsof ze verdomme de Nobelprijs voor de Vrede hadden gewonnen’.

"We gingen op zoek naar een voorstelling met inhoud, maar die ook gewoon fucking grappig is. (…)
De voorstelling was nèt anders en heel erg creatief, waardoor we nieuwsgierig bleven''
- Studentenjury
LCF 2019

In 2019 sluit het duo zich aan bij Theaterbureau KorthalsStuurman, waar ze Saampies uitbreiden tot een avondvullende voorstelling. Hiermee besluiten ze, ongeduldig als ze zijn, in het holst van de pandemie tóch in première te gaan.

Komend seizoen spelen ze de reprisetour van Saampies door heel Nederland en maken een begin aan hun tweede avondvullende programma In den beginne, wat vanaf mei 2023 te zien zal zijn in de theaters. 

#SPANNEEEENNDDDD

 

Prikkelende inhoud…Stevige dosis spelplezier en acteertalent…
Chemie spat ervan af’
- Trouw****
over Saampies
stippellijn